Voorjaar? En lezen....

Onlangs viel er nog wat sneeuw. De houtkachel wordt nog gestookt en tussendoor lees ik nog wat. Tóch is het voorjaar en gaat een uitgestelde Boekenweek van start met als thema: Eerste liefde van 9 t/m 18 april.

Het vermelden waard zijn de onderstaande boeken die ik de afgelopen tijd las;

Het oude huis en wij een familiekroniek die zich afspeelt in een breed hoekhuis op de Grote Markt in Goes aan het eind van de achttiende eeuw. Geschreven door Nora Basenau-Goemans en haar dochter An Rutgers van der Loeff-Basenau.

Daarachteraan gelijk de biografie van An Rutgers van der Loeff gelezen van Joke Linders, toch bijna een "must"  voor een kinderboekenverkoopster omdat An Rutgers van der Loeff behoort tot de pioniers van de naoorlogse kinderliteratuur. In dit boek ontdekte ik dat een lievelingsboek uit mijn jeugd, De dubbele bodem van Pech-zonder-end, óók door haar is geschreven onder het pseudoniem Rutger Bas.

Nu bezig in het boek Boven is het stil een roman van Gerbrand Bakker, hilarisch en ook herkenbaar. Ik heb het boek nog niet uit, ben op een derde want tussendoor zit ik in het kippenkot.