Nieuws

"Onze Willem" uut Wolfersdiek !

Willem van Dam schreef colomns in de PZC én hij woont in Wolphaartsdijk. Door die colomns te lezen lijkt het net of je hem kent want ja, hij komt van 't durp en komt in dezelfde dorpswinkel. Gisteren is een boek uitgekomen met de beste 227 colomns (2007-2022) 

                                            Mevrouw Van Dam & ik

Dinsdag 1 nov was ik bij de prijsuitreiking van De Zeeuwse Boekenprijs daar zag ik Matty Verkamman uit Kats van Kick Uitgevers, hij kocht afgelopen zomer een boek bij De Boekenwurm en dat boek heb ik op de fiets bezorgd, ik schreef er nog een stukje over. (juli 2022)

Prompt kreeg ik een mail over het nieuw verschenen boek van Willem, maar De Boekenwurm koopt geen nieuwe boeken in, Matty Verkamman bood ze me aan in consignatie, hij zou me t.z.t. wel een stapeltje bezorgen........

                                        Het stapeltje boeken is gearriveerd !

       Over de reis van dat stapeltje boeken zou ik een stukje kunnen schrijven maar daar is                                                                      Willem van Dam beter in.

 

               desalniettemin vanaf heden, nieuw te koop bij De Boekenwurm:

                                     Mevrouw Van Dam & ik

                                         isbn 9789491555626

                                                prijs: 19,95

            (kan eventueel bezorgd worden in Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge e.o.)

Bestellen kan via de mail of via deze website.

Met dank aan: Rinus Spruit, Matty Verkamman, Kick Uitgevers, Willem & Margriet van Dam, Boon's Dagmarkt, Jeanine en Jos voor de koeriersdiensten.

 

Een flyer 25 jaar Boekenwurmen

Beste lezer,

Enige tijd geleden realiseerde ik me dat ik alweer 25 jaar in de boeken zit te wurmen en dat opa Piet dus ook al zo lang niet meer hier is. Een week na de uitvaart zou de opening zijn, ik vond dat niet gepast maar oma vond dat dat door moest gaan......dus: we deden het. Ik las, als openingsplechtigheid, een stuk voor uit het sprookje van Ali Baba en de veertig rovers, daarin wordt ook iets geopend. De gasten konden de boeken-caravan in en de verkoop kon beginnen. 

Ik liet flyers drukken (bij Drukkerij Driedijk in Heinkenszand) om toch enige aandacht aan die 25 jaar te besteden. Prompt kreeg ik een verkoopkar aangeboden van Piet de Koster (Boons dagmarkt Wolphaartsdijk) Er staat nu, de hele maand november, een jubileumboekenkar in het centrum van Wolphaartsdijk.

Ik wil iedereen die De Boekenwurm steunt in de vorm van hulp, aandacht en aanbod van boeken heel hartelijk danken, ook alle kopers van tweedehandsboeken bij De Boekenwurm en natuurlijk mijn zus Hélène die me helpt met de ict en die dit prachtige filmpje heeft gemaakt, want ja, een flyer heeft 2 kanten ! 

Jubileumkar

                       Zoek en bezoek de jubileumboekenkar van De Boekenwurm

                                      in het centrum van Wolphaartsdijk.

 

De Boekenwurm 25 jaar

Voor iederéén 1 gratis boek.

Wilt u meer ?

Dan graag uw bijdrage in de

BOEKENWURMBAK

bij de kassa in de winkel.

Hartelijk dank !

Mede mogelijk gemaakt door Piet en Toon.

 

De kar zal regelmatig worden aangevuld met verse tweedehands boeken.

                              VEEL LEESPLEZIER !!!

 

De Week van het Zeeuwse Boek 1 t/m 12 november 2022

De Week van het Zeeuwse Boek is dit jaar van 1 t/m 12 november 2022.

Deze week wordt al sinds 1995 georganiseerd door de Gezamenlijke Boekhandels.

         Week van het Zeeuwse boek - Wiki ZB (encyclopedievanzeeland.nl) 

De Boekenwurm uit Wolphaartsdijk heeft ook een grote collectie, gebruikte, dus tweedehands, Zeeuwse boeken.

Kom gerust eens snuffelen, wellicht zit er iets voor u bij ?

Dat kan altijd op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur tijdens de gratis koffie/thee middag, 

op een ander tijdstip of andere dag graag even afstemmen. Bel of mail !

Een fijne Week van het Zeeuwse Boek toegewenst !

                                            m.v.g. De Boekenwurm - Wolphaartsdijk

Gi-ga-groen !

Heel veel groen !

Mijn laarzen zijn groen en mijn theepot. Het gras is groen en er is nog véél meer groen.

Het thema van de Kinderboekenweek is:

Gi-ga-groen.

De Kinderboekenweek is van 5 t/m 16 okt. 2022

Ik vind het ook groen om te kopen bij lokale ondernemers, tweedehands, recyclen, ruilen, fietsen en dan zelf trappen, de natuur in en buiten zijn. !

 

Daarom biedt De Boekenwurm aan:

alle kinderen van Wolphaartsdijk mogen gratis één boek komen uitzoeken.

(kinderen van 5 t/m 12 jaar woonachtig en/of schoolgaand in Wolphaartsdijk. Van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober. Vrijwel alle tweedehandsboeken zijn geprijsd, is een boek boven de 3 euro dan moet er bijbetaald worden)

 

Dus kom, bij voorkeur op de fiets om te genieten van de weidsheid van de Wolfersdiekse polders en kies een boek uit.

 

Laat even weten dat je wilt komen via mail@deboekenwurm.nl of bel: 0113-586140

Op donderdagmiddag altijd open van 14.00 – 16.00 en anders even afspreken.

 

m.v.g. De Boekenwurm - Joel Geldof

www.deboekenwurm.nl

www.facebook.com/deboekenwurm.nl

De Oogst

27 juli kwam de combine de polder ingereden en heeft alle tarwe afgemaaid, in enorme karren achter een tractor is het graan de polder uitgereden, nu ligt het stro nog op het land dat zal binnenkort worden geperst tot enorme strobalen en dan kan ik met Droppie, zo, vanuit de tuin, de hele polder doorlopen over het stoppelveld. Het gaat overigens uitstekend met Droppie, na de operatie!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZOMERLEZEN Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen ZOMERLEZEN Zomerlezen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik beloofde 6 juni:  N.a.v. het boek Leesliefde (in 100 & enige gedichten) samengesteld door Gerrit Komrij om de komende tijd wat gedichten op de site te zetten. 

Hier is er weer eentje uit die bundel.

Boeken verslinden Rudy Kousbroek

Ik heb genoeg van dat geürm! Zo sprak een jonge boekenwurm, ik ben nu al in hoofdstuk zeven: Dat is pas vaart! Dat is pas leven! Wat tegenwoordig telt is snelheid, riep hij met ongewone felheid.

En ik ben pas op bladzij honderd, zuchtte zijn zuster overdonderd; maar toch doe ik het liefst Klassieken, Romeinen en de Oude Grieken, die zijn er om de jeugd te vormen, dat is pas voedsel voor de wormen!

Wanneer je straks gestaag geboor hoort proef ik nog even van het voorwoord; dit wordt mijn vierde overnachting in colofon en nabetrachting, en wat een worm ook nimmer schaadt is een goed notenapparaat.

Ik weet het, vader heeft gefaald, die heeft het einde niet gehaald; het duurde hem wel negen weken, en toen is hij blijven steken in De stad Gods van Augustinus, op bladzij duizend, plus of minus.

Het oogsten van boeken gaat onverminderd door, zomer, herfst, winter of lente. Alle kopers, bezoekers en gulle gevers Hartelijk dank !

 

 

Op de fiets naar Kats

Zaterdag 9 juli

Nog nooit was ik op de fiets naar Kats gegaan en het is zo'n mooie tocht, zeker nu. Polders met oneindige velden graan, bloeiende petoaten, mais en juun. Ik zag zelfs al geperste strobalen liggen. Langs de havens en het water, muraltmuurtjes, 't is net vakantie. Met in mijn achterhoofd De Vrijbuiter (vrachtvaart onder zeil) doe ik het wat kleinschaliger en low budget, een boek bezorgen per fiets. Ik fiets nooit zomaar, altijd met een doel en normaal gesproken is dat met de hond maar die kan nu 2 weken niet mee vanwege een operatie die nog niet is betaald en waarvoor ik alle kleine beetjes bij elkaar moet vegen dus: een boek bezorgen in Kats op de fiets en dan gewoon trappen. Op de routeplanner zag ik dat het binnen een uur zou moeten kunnen, dat is niet gelukt. De Lyme speelt nog steeds parten, wel voldaan dat ik het heb volbracht. Nu ook bedacht dat ik vroeger niet de enige was die een mooie fietstocht naar de middelbare school had, klasgenoten uit Kats hadden dat ook en 't was minder ver. Oma Sari kon niet over de brug bij 't Katse Veer en ging dus met het bootje over tussen Kortgene en Wolphaartsdijk. Opa Piet kwam ik ook nog tegen in de vorm van een prachtige strook Kaardebollen langs een land bij Kats, nu zaten er nog insecten en vlinders op maar straks kunnen de Puttertjes het zaad er weer uit peuteren, ik ken ze door hem. En dan nog wat mijmeringen: 33 jaar geleden keken de vader van mijn kinderen en ik naar een huisje aan de Katseveerweg, hoe was het leven verlopen als we daar waren neergestreken? Was ik dan ook een boekenwurm geworden of een Oosterschelde meermin met een zeehond? (daar kun je hélemaal niet mee fietsen)  Afijn, op de terugweg werd ik nog begroet met "héé, De Boekenwurm", dat is leuk. Na even peinzen wist ik wie me had begroet, het valt me overigens op dat sommige mensen schrikken als je "hallo" zegt maar groeten vind ik heel normaal. Ik erger me mateloos aan de rotzooi van mensen langs de kant van de weg, op de terugweg dan ook de fietstas gevuld met troep van anderen voor de container waarvoor ik moet betalen om die te laten legen, laten liggen lukt me niet. Donaties zijn altijd welkom in mijn brievenbus! Met de stal in zicht, zag ik, dat in de andere doodlopende weg een voer hooi werd thuisgebracht, hoe zomers wil je het hebben?

Voordelen van een oud huis

Naast een hoop nadelen, bv rotte kozijnen, heeft een oud huis ook voordelen.  Prachtig toch ? En ik heb het niet hoeven zaaien of planten, 't is er gewoon vanzelf gekomen !

Zomerlezen

(uit: Een Boekenwurm is een verstandig beest ©Driek van Wissen) (met enige aanpassing)

Het schijnt bij de lokale middenstand

afgunstige verwondering te wekken

hoeveel publiek De Boekenwurm weet te trekken,

terwijl men zelf zo mager is beklant.

 

Toch is die trek bepaald niet van de gekke,

want wat er wordt er geleverd in dit pand

is meer dan zelfs een kruideniersgigant

ooit aan zijn clientèle kan verstrekken.

 

Hier immers ligt in kasten en in rekken

het kostelijk voedsel voor de hand,

voor thuis alsook voor nuttiging ter plekke:

het zogenaamde hersenproviand.

De Boekenwurm is een waar Luilekkerland

voor alle literaire lekkerbekken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZOMERLEZEN Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen ZOMERLEZEN Zomerlezen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een nieuwe campagne van de CPNB. De Spannende Boekenweken die in voorgaande jaren in de zomer plaatsvonden hebben nu de naam Zomerlezen gekregen en dit is het motto:

Er is een (zomer)boek voor iedereen

Heel veel Nederlanders geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van.  Na werk, gezin, sport, hobby’s, tv en natuurlijk sociale media, is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat.

Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.  (wat De Boekenwurm betreft niet in een vliegtuigstoel)

Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Welk boek pak jij deze zomer?

ik maak dit stukje op 2e Pinksterdag, de was hangt buiten en is al 3x extra gespoeld dus noodgedwongen op deze "vrije" dag met boeken bezig en niet in de tuin.

Ik had het boek Leesliefde (in 100 & enige gedichten) in handen samengesteld door Gerrit Komrij. Normaal gesproken lees ik weinig gedichten maar bij een kop thee bladerde ik er wat in en ik zal de komende tijd wat gedichten op de site zetten want ze zijn soms toch wel leuk.

Prachtige wandeling !

Onlangs zag ik een prachtige wandeling langskomen die je vooral niet in een groot groepsverband zou moeten lopen om de rust en de ruimte écht te zien. Ik loop hier vrijwel elke dag omdat ik hier woon en een hond heb. De wandeling kan natuurlijk elke dag maar is misschien ook te combineren met de (gratis) Koffie-en theemiddag van De Boekenwurm op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur?

Desalniettemin: geniet van dit gebied, het is er heerlijk !

Rondje Wolphaartsdijk - Google My Maps

(rondje buitengebied Wolphaartsdijk want je bent zo'n 7 km van het dorp Wolphaartsdijk vandaan)

Een wandeling rond Wolphaartsdijk van 8.2 km. Geniet van de mooie uitzichten en de rust. De wandeling start op de parkeerplaats aan de Pietweg. (ik zou bij Kanoa parkeren)

Kijk hier voor de route:

Pagina's