Nieuws

De kastjes bij Boon's

De kastjes bij Boon's verdwijnen vandaag of morgen weer om plaats te maken voor andere zaken die mensen in een winkel kunnen kopen. Ik wil hierbij alle mensen bedanken voor het belangeloos beschikbaar stellen van een stukje winkelruimte ! Voor de aanbiedingen in de thrillerweken (1 t/m 19 juni) moet u dus naar de polder komen, als u durft..... Met het betere weer is dat misschien geen avontuur, maar er gebeurt weer vanalles in de polders rondom Wolphaartsdijk, op 1 dag lucerne maaien én petaten poten, nog nooit eerder vertoond ?

Nicci French komt naar Goes

Nicci French komt naar Goes en ze zijn met z'n tweeën ! 
Ze zijn op vrijdag 10 mei van 15.00 tot 16.00 in de Koperen Tuin om o.a. hun nieuwe boek te signeren.

Heeft u wel eens iets van dit bekende schrijverspaar gelezen ?
Ze schrijven al meer dan 25 jaar en De Boekenwurm heeft veel 2e hands titels in voorraad.
In 1997 werd het debuut geschreven "Het geheugenspel" 

Veel leesplezier !!!

Vele titels van Nicci French

Stapels met Nicci French

Gezinsverpakking

Boekenweekgeschenk 2024

Als boekverkoper heb je ook zo je voorkeuren. In de Boekenweek van dit jaar wilde ik eigenlijk heel graag het Boekenweekgeschenk  hebben maar als je zo'n 30000 boeken hebt en weinig geld dan koop je geen nieuw boek ook al wil je graag dat boekenweekgeschenk hebben, maar vorig week al kreeg ik het in handen en dit weekend heb ik het gelezen en wat heb ik er van genoten ! Dankjewel familie Chabot, ik heb gelachen, het raakte me en ik heb het vrijwel gelijk uit gelezen, met kopjes koffie en thee, buiten in de zon en met de hond aan mijn zijde. Ook ik heb alleen jongens/mannen maar geen man en ben erg blij met de aanwezigheid van mijn hond. Ik heb gezocht naar een emailadres van één van de Chabots om persoonlijk te bedanken maar niet gevonden, dus dan maar zo: Chapeau  voor de Chabots !

Tijs van Dick Bruna uit 1957

De boeken van Dick Bruna, wie kent ze niet ? 

Betje Big, Boris Beer, Snuffie de hond en natuurlijk Nijntje Pluis maar wie kent Tijs ?

In 1927 werd Hendrik Magdalenus Bruna geboren in Utrecht maar omdat hij zo'n mollig kindje was werd hij in de familie al snel Dik of Dikkie genoemd en hij werd beroemd als tekenaar/schrijver onder de naam Dick Bruna. Hij is afkomstig uit de uitgeversfamilie A.W. Bruna & zoon (sinds 1868) en was voorbestemd om ook uitgever te worden maar hij werd tekenaar voor de familie-uitgeverij.

Afgelopen weekend werd ik gebeld en er werden vragen gesteld over een boek dat via De Boekenwurm te koop werd aangeboden, nu gebeurt dat natuurlijk wel vaker maar deze keer ging het over TIJS. De vader van de koper was drukker geweest en had Dick Bruna ooit op bezoek gehad met de vraag zijn boek Tijs te drukken en dat is gebeurd. 

Ik stuurde foto's van het exemplaar dat ik in bezit had en per aangetekende post is het nu de deur uit. Ik kreeg een leuk filmpje terug: 

https://www.youtube.com/watch?v=uP99g2DcKWA

En de koper verzekerde me: "Het zal een veilig plekje krijgen in de boekenkast." 

 

 

 

2023 én 2024

                                                     2023

Het was een pittig jaar en het is nog niet voorbij.

                                                   De Boekenwurm gaat door. 

Het wordt penibel als er méér uitgaat dan dat er binnenkomt, de maandelijkse lasten gaan omhoog. Nóg soberder leven is geen optie, misschien moet ik dan tóch zakelijker worden ? Er is hulp gekomen en oplossingen uit onverwachte hoeken, creatieve ideeën steken de kop op en 2024 kan een prachtig jaar worden.

2023 was ook hartverwarmend, (schoonmaak, klus-en boeken) hulp, financiële giften en afgelopen zaterdag was het ongeveer "druk" in de polder, iedereen héél hartelijk bedankt  !!! 

Wereldwijd is het een puinhoopoorlogen op diverse plaatsen, een veel te warme, natte Kerst en ook de verkiezingsuitslag in Nederland stelt mij niet gerust. Toch blijf ik geloven in; "wie goed doet, goed ontmoet" Korte lijntjes (geen korte lontjes) veel vaker fietsen (ipv gemotoriseerd verkeer en vliegtuigen) ruilen en meer menselijk contact (ipv digitaal) Kom naar de (gratis) koffie-theemiddag van De Boekenwurm op donderdagmiddag en wellicht volgt er in 2024 méér, na 4 dagen weekend "barst" ik van de ideeën......

                        Voor IEDEREEN een fijn, rustig en liefdevol nieuw jaar !

 

Verse boekenleggers

Gisteren echt de laatste nog aanwezige boekenleggers gebruikt voor bij de bestellingen, daar zaten ook oudjes bij, nog zonder ibannummer maar met een gironummer, zonder emailadres maar mét een (vast) telefoonnummer.

Gelukkig kon ik 's middags alweer een verse lading ophalen bij Buro/drukkerij Driedijk !! Er was wat heen en weer gemaild over de kleur, ik wil steeds een nieuw kleurtje maar dat wordt moeilijker. Ook de tekst is ietsje aangepast, het zijn allang niet meer alleen kinderboeken, maar die zijn wel het leukst, daar zitten plaatjes in en ik heb goede herinneringen aan voorlezen, zowel privé als in mijn werkzame leven als juf en groepsbegeleidster. Over elk onderwerp is een boek.

Ik bewaar van elke druk boekenleggers 1 exemplaar en inmiddels zijn dat er al best heel wat, de allereerste nog met het logo van Wiedewagen en dat is minstens 24 jaar geleden. De tijd vliegt.    De Boekenwurm gaat rustig en gestaag door. 

Dank Quierien Driedijk voor weer een doosje prachtige boekenleggers.  burodriedijk.nl

 

De STEMMING zit er in.

Wat een mooie dag, droog, zonnig en er is een hoop gebeurd. (hierover later meer)

Ik heb op de fiets de pakketten weggebracht en ben natuurlijk gaan stemmen. Maar wat moest ik stemmen ? Links, rechts, groot, klein, Europees ? De laatste tijd overspoeld met oproepen van de verschillende partijen. Zoveel onderwerpen om rekening mee te houden, energie, klimaat, zorg, onderwijs, koopkracht, sociale zekerheid, migranten, natuur, oorlog, stikstof, en ga zo maar door.....

Ik zocht naar een partij die voorstander is van consuminderen, gewoon eens allemaal een stapje terug doen, hergebruiken van spullen, ruilen, repareren, véél minder energie gebruiken en wat meer tevreden zijn. 

Ik plukte vandaag Kaki's uit mijn boom, in de vriezer liggen nét geslachte hanen want 3 hanen in een hok geeft weinig rust en er kwamen mensen langs. (daarover later meer) Op de terugweg op de fiets heb ik kunnen genieten van een prachtige zonsondergang met de mooiste kleuren.

Hier zit de STEMMING er goed in, ik hoop dit voor heel Nederland.

 

Een busje vol

Een busje vol KUNSTBOEKEN.

Vanmiddag onderweg naar Ilse van Loo-Remijn en ja, natuurlijk stop ik tijdens de rit om ook even een wandelingetje met de hond te maken op een mooi plekje !

Daarna de KUNSTBOEKEN weggebracht en uitgestald in het atelier van Ilse. Nu weer net thuis.

              De Boekenwurm is een heel weekend lang uitgenodigd met KUNSTBOEKEN

tijdens het Landelijk Openatelierweekend bij Ilse van Loo-Remijn in Wolphaartsdijk.

                                                   www.inenuitdekunst.nl

Zaterdag en zondag 11 en 12 november

Veerweg 55 in Wolphaartsdijk

za. 11.00 - 17.00 uur

zo. na de dienst - 17.00 uur

toegang gratis !

KOOKBOEKENWEEK 3 t/m 12 november

                 Er zijn te weinig weken in een jaar, daarom overlappen sommige weken elkaar.

Neem nou De KOOKBOEKENWEEK 3 - 12 nov georganiseerd door het CPNB en De Week van het Zeeuwse Boek van 31 okt - 11 nov georganiseerd door de gezamenlijke boekhandels.

Een overlapping van 8 dagen....de weken duren ook langer dan week, 9 en 12 dagen.....is het dan een oplossing om kookboeken met Zeeuwse streekgerechten te raadplegen of alles over mosselrecepten te lezen !?!?

        Of u gaat voor beide genres naar een mooi, rustig en agrarisch gebied in Midden-Zeeland:
                                               De Boekenwurm in Wolphaartsdijk

Met veel hulp van Elly, die van boeken houdt én van koken, goed kan sjouwen, schoonmaken, timmeren en aanpakken en daarbij nog enthousiast is ook, is er een, opnieuw ingerichte kookboekenhoek met heel veel kookboeken op allerlei gebied. Niet alles staat online dus kom gerust eens snuffelen tussen de boeken !!!

Ook Zeeland-boeken liefhebbers kunnen hier terecht, de Zeelandkast staat bomvol met boeken over alle (uit)hoeken van Zeeland, geschiedenis, wetenswaardigheden, dialect, enz, enz. Ook boeken met verhalen van de hand van Elly, want ze schrijft nog ook !!!

                                                   U bent van harte welkom !
                                            De Boekenwurm - Wolphaartsdijk

Zeeuws - Zeeuwser - Zeeuwst

                      DE WEEK van het ZEEUWSE BOEK 31 oktober t/m 11 november

Tja, hoe Zeeuws wilt u het hebben ?

De Zeeuwse Boekenprijs (sinds 2003) stelt de volgende voorwaarden aan ingezonden titels:

Het ingezonden boek moet minstens aan een van de twee volgende voorwaarden voldoen:
a. Het boek gaat over een Zeeuws of over een aan Zeeland gerelateerd onderwerp;
b. Het boek is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur.

Als boekenverkoopster sinds 1997 droom ik ook wel eens over het schrijven van een kinderboek, dat boek zou zich dan afspelen in de polders, de natuur of op het platteland...... van Zeeland natuurlijk, ik loop al een tijdje rond in de provincie.

Geboren en op school gegaan in Driewegen, leren zwemmen in de kaai van Ellewoutsdijk. Vuurtje stoken aan de zeedijk van de WesterscheldeOp de fiets door De Poel naar school in Goes. Voetballen op 't durp en later ook volleyballen in Ovezande en zo in De Klomp gerold. Uitgaan in 's Heerenhoek en ooit ook wel met de boot naar Kloosterzande. Werken achter de bar bij camping Scheldeoord in Baarland. Mijn moeder, broertje en zusje verhuisden naar Oostburg, ik dwaalde rond met m'n hond in de Zak van Zuid-Beveland. En dan al die vriendjes; ooit één in Yerseke mét een boot. Zeilen en zwemmen in de Oosterschelde ! Door bomma en bompa een binding met Vlissingen,  de boulevard en de loodsen. Het bos en strand van opa/oma en Toos rondom kasteel Westhove, dwalen door de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg. Ik ga daar nu nóg zwemmen. Gewoond in Borssele, Oudelande en nu al jaren in Wolphaartsdijk. De kinderen groeiden op in de polder met trekkers, 'n grote tuin, dieren, blubber en voetballen op de ring van Oud-Sabbinge. Fietsen en wandelen met de hond door de uitgestrekte polders, langs het Veerse Meer en het Pietbos. Ik wil hier nooit meer weg, Zeeland is prachtig !!!

Wat voorwaarde b betreft zou ik dus, een door mij geschreven boek, kunnen aanmelden voor De Zeeuwse Boekenprijs.....maar het is nog niet geschreven. Tot die tijd verkoop ik tweedehandsboeken via mijn bedrijf De Boekenwurm en er is een groot assortiment boeken beschikbaar in de categorie "Zeeland" zowel met betrekking tot voorwaarde a & b.

31 oktober  barst De Week van het Zeeuwse Boek weer los, dit jaar voor de 28e keer !!!
 

De Week van het Zeeuwse Boek is een jaarlijks terugkerend evenement van de gezamenlijke boekhandels in Zeeland, waarin boeken centraal staan die gaan over Zeeland, zich daar afspelen of geschreven zijn door Zeeuwse auteurs. De Week vindt doorgaans plaats in de maand oktober/november. Net als bij de Boekenweek van het CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) kent De Week van het Zeeuwse Boek een geschenkboek, dat bij besteding van een bepaald bedrag gratis wordt weggegeven. In het kader van De Week van het Zeeuwse Boek wordt sinds 2003 de Zeeuwse Boekenprijs uitgereikt. Deze wordt georganiseerd door ZB Planbureau en de Bibliotheek van Zeeland.
Hierbij gaat het om nieuwe boeken.

Dit jaar schreef Rinus Spruit het geschenk: Dokter worden is niet moeilijk. Levensberichten van Jan Cornelis de Man

De Boekenwurm uit Wolphaartsdijk handelt in tweedehands boeken. Met een grote voorliefde voor Zeeland is in de afgelopen 25 jaar een behoorlijk tweedehands assortiment boeken verzameld met een link naar Zeeland; Zeeuwse schrijvers als Rinus Spruit, Vantoortelboom, Wies de Bles, Carolijn Visser, enzovoort, enzovoort. Ook boeken over Zeeland; bv alle dorpen uit de Zak van Zuid-Beveland beschreven door J. de Ruiter, boeken over Michiel de Ruyter, geschiedenis en natuur van Zeeland, teveel om op te noemen.

Ook zijn er kinderboeken die zich afspelen in Zeeland in voorraad.
Dorothé Tempelman-Venselaar schreef oa;
Een droom van een moord
1295 De slag om Baarland
Krijn en de magische speer
Op zoek naar de schat in de Zak van Zuid-Beveland
Helden van de Honte
Van Martinus de Kam is USO in de Oosterschelde
Van Gerard Verkuil is Pissebedden en Spitfires

Het boek van Bram Coomans,  Wolphaartsdijk bij de gratie van Oostkerke is (nieuw) verkrijgbaar via De Boekenwurm.

Wellicht is dit een aanleiding voor een bezoekje aan De Boekenwurm ?
U bent van harte welkom !!!

De Boekenwurm - Wolphaartsdijk

Pagina's