Wat ga jij deze zomer doen?

Beste mensen,

Gisteren werd ik gebeld, door Hugo, Hugo van Campspace. Hij vroeg hoe het hier ging. Campspace is een kampeerplatform, zie www.campspace.com

We hebben allemaal een gekke week achter de rug, een virus waart door het land en nu zijn scholen dicht, zorgverleners maken overuren en bejaarden worden “opgesloten” en afgezonderd van medemensen en hoe lang gaat dit duren? Eerlijk gezegd is er voor mij niet zo héél veel veranderd, ik werk al veel thuis, mijn ouders zijn al overleden, en toch….alle berichtgeving gaat direct of indirect over Corona.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de luchtkwaliteit boven China en Italië verbeterd is, hoe zou dát nou toch komen??? Het is rustiger op straat, evenementen en sportbijeenkomsten gaan niet door, de café’s zijn dicht, de mensen gaan massaal wandelen, op het strand en in het bos.

Gisteren was het lente, ik woon een Zeeuwse polder, mijn achtertuin zijn het Pietbos en het Veerse Meer, genoeg te doen maar ik ben de tuin in gegaan, heerlijk met de handen in de grond, in de zon en uit de wind en ik dacht aan al die mensen die in de stad wonen, in rijtjeshuizen, flats en dichtbevolkte wijken maar met het advies: houd 1,5 meter afstand van andere mensen vanwege het besmettingsgevaar, hoe lang gaan we dat volhouden?

Straks wordt het zomer en dan? Ik hoop dat de vliegtuigen nog een poosje aan de grond blijven. Is het misschien een idee om een wandel-of fietsvakantie in eigen land te ondernemen? Want op een gegeven moment wil je er toch misschien eens uit? Als heel veel mensen in Nederland eens rondkijken of er mogelijkheden zijn om mensen te ontvangen; in de tuin in een tentje (bv via Campspace) of in huis in een leegstaande kamer (bv via Vrienden op de Fiets) dan zijn er heel veel mogelijkheden in eigen land en ontstaat er geen massatoerisme met besmettingsgevaar.

Denk er eens over, daar hebben we nu toch alle tijd voor? Voor nu voor iedereen het beste en een mooie zomer toegewenst, dicht bij huis !!!

                                                                        Groeten Joel