Foutmelding

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 341 of /home/deboeken/public_html/web/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 341 of /home/deboeken/public_html/web/includes/module.inc).

Verslag in De Bevelandse Bode

In de boekenschuur staat voor ieder wat wils en wijst Joel Geldof (tweede vl) desgewenst de weg.

De Boekenwurm viert lustrum met open dag

DOOR JAN-KEES DE MEESTER OP 25 SEPTEMBER 2017

WOLPHAARTSDIJK – Met een open dag vierde Joel Geldof zaterdag de twintigste verjaardag van haar tweedehandsboekhandel De Boekenwurm in de Egbert Petruspolder bij Wolphaartsdijk, tussen Oud-Sabbinge en Arnemuiden. Gasten werden getrakteerd op een kopje koffie en zelfgebakken appeltaart en natuurlijk nam iedereen meteen een kijkje tussen de boeken.

Ergens diep verscholen in de uitgestrekte Bevelandse polders staat een schuur vol boeken. Als je niet precies weet waar je moet zijn, rijd je gegarandeerd verloren. Maar al ligt die boekenschuur behoorlijk afgelegen, veel leesliefhebbers weten hem toch al twintig jaar te vinden. Hetzij via de polderweggetjes óf via het internet. Geen onderwerp zo gek of Geldof heeft er een boek over. Ondanks die grote verscheidenheid is de vrouw achter De Boekenwurm zelf vooral verknocht aan kinder- en jeugdboeken. Dat kon weleens met haar achtergrond te maken hebben; ze werkte jarenlang in het onderwijs. “Joel heeft altijd voor iedereen een vriendelijk woord”, aldus Anneke. Zij en Joel, beiden boekenliefhebbers, kennen elkaar al uit de tijd dat Geldof met De Boekenwurm begon. “Bij haar kraam is het altijd gezellig en ook als ze een boek niet heeft, doet ze alle moeite voor de klant om dat toch ergens te achterhalen.”

20.000
Dat Joel Geldof veel passie heeft voor haar boeken is wel duidelijk. “Maar het is ook een stok achter de deur nu alle drie mijn zonen het huis uit zijn”, zegt ze. “Het is goed dat ik mijn energie heb kunnen steken in deze dag, al was het organiseren ervan best een klus.” Ondertussen lopen de bezoekers af en aan. Na een vriendelijke begroeting duiken de meesten de schuur in, waar ze – als ze de tijd zouden hebben – circa 20.000 titels kunnen afschuimen. Daarna kletsen de meesten nog wat bij in de zonovergoten tuin. Alles in een gezellige, ongedwongen sfeer. “Vroeger stond ik zowat iedere week op de markt, maar met de opkomst van het digitale tijdperk verkoop ik nu veel meer via het internet. Ik sta nog zo’n drie keer per jaar in een kraam. Het eerste weekeinde van mei ben ik bijvoorbeeld altijd te vinden op de Middelburgse boekenmarkt. Natuurlijk zijn mensen ook van harte welkom om te komen snuffelen in de boekenschuur, maar het is wel handig om even van tevoren te bellen, dat voorkomt teleurstellingen.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over De Boekenwurm op: deboekenwurm.nl

Bron:
De Bode

De Boekenwurm tweedehandsboekhandel Wolphaartsdijk