Middelburg Boekenstad 7 mei 10.00 - 17.00

Middelburg in de ban van boeken

Kunst en boeken gaan in Middelburg samen op de eerste zondag van mei.

Boeken zijn het thema van de Middelburgse Kunst en Cultuurroute zondag 7 mei tijdens Middelburg Boekenstad. De Kunstroute houdt onder die noemer ook de negentiende boekenmarkt op de Markt. 

Middelburgse kunstenaars noden liefhebbers in huis en atelier. Boekhandelaren uit Nederland en Vlaanderen verleiden hun publiek met al dan niet specialistische en antiquarische boeken in ruim 130 kramen. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Op tien plaatsen in de stad zijn er exposities rond het ‘bijzondere boek’: Riet Wullems (presentatie ‘De Terugkeer’, beeldverhaal in linosnedes); Joke Apner (lino-gedrukte kinderboeken); Toos van Holstein (kunstenaarsboeken); Sandra van der Meulen (kunstboeken Marlies Mulders); Jet Sondaar (kinderboeken); Galerie Gerritse (Roofprint Pers); De Pluyme (kaften van pockets en illustraties boekomslagen); De Blauwe Hope (boeken over sieraden en edelstenen); Hoed Gezien (hoeden met tekst en beeld). Kunstliefhebbers kunnen tussen 13.00-17.00 uur ook terecht bij de vaste deelnemers aan de Route.

http://zeelandboeken.pzc.nl/?p=21092