Zomerlezen

(uit: Een Boekenwurm is een verstandig beest ©Driek van Wissen) (met enige aanpassing)

Het schijnt bij de lokale middenstand

afgunstige verwondering te wekken

hoeveel publiek De Boekenwurm weet te trekken,

terwijl men zelf zo mager is beklant.

 

Toch is die trek bepaald niet van de gekke,

want wat er wordt er geleverd in dit pand

is meer dan zelfs een kruideniersgigant

ooit aan zijn clientèle kan verstrekken.

 

Hier immers ligt in kasten en in rekken

het kostelijk voedsel voor de hand,

voor thuis alsook voor nuttiging ter plekke:

het zogenaamde hersenproviand.

De Boekenwurm is een waar Luilekkerland

voor alle literaire lekkerbekken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZOMERLEZEN Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen Zomerlezen ZOMERLEZEN Zomerlezen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een nieuwe campagne van de CPNB. De Spannende Boekenweken die in voorgaande jaren in de zomer plaatsvonden hebben nu de naam Zomerlezen gekregen en dit is het motto:

Er is een (zomer)boek voor iedereen

Heel veel Nederlanders geven aan: ik wil lezen, graag zelfs! Maar toch … het komt er niet van.  Na werk, gezin, sport, hobby’s, tv en natuurlijk sociale media, is de dag steeds weer voorbij voordat het boek opengaat.

Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Dan is er tijd. In de tuin, op het strand, aan het zwembad en – als het meezit – in de vliegtuigstoel.  (wat De Boekenwurm betreft niet in een vliegtuigstoel)

Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. De boodschap is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Welk boek pak jij deze zomer?

ik maak dit stukje op 2e Pinksterdag, de was hangt buiten en is al 3x extra gespoeld dus noodgedwongen op deze "vrije" dag met boeken bezig en niet in de tuin.

Ik had het boek Leesliefde (in 100 & enige gedichten) in handen samengesteld door Gerrit Komrij. Normaal gesproken lees ik weinig gedichten maar bij een kop thee bladerde ik er wat in en ik zal de komende tijd wat gedichten op de site zetten want ze zijn soms toch wel leuk.