Voorlezen !

Ach, kon ik nog maar voorlezen. Ik vond het heerlijk om elke avond bij de jongens voor te lezen, zittend of liggend, verder in het boek wat te wachten lag. Soms ook in een verloren uurtje overdag of omdat we daar zin in hadden, opgekruld in een stoel of op de bank, verder in dat leuke, spannende of grappige verhaal. Nu zijn daar zelfs dagen voor De Nationale Voorleesdagen 2022 en die zijn vandaag begonnen tot en met 5 februari, maar blijf daarna ook voorlezen ! Het kan zo lekker knus zijn en er wordt door het CPNB gesuggereerd Voorlezen maakt je leuker!  (zowel de voorlezer als de luisteraar?) Heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip.  Laat kinderen kennismaken met het plezier van boeken. En ik denk dat het gezellig samenzijn er toe bijdraagt dat er een band tussen de voorlezer en de toehoorder kan ontstaan. 

Ooit bestelde een klant een boek bij De Boekenwurm omdat het andere exemplaar was stukgelezen, er werd een fotootje meegestuurd als bewijsmateriaal !

Heeft u boeken nodig om te kunnen blijven voorlezen? Kom dan naar de polder, de schuur puilt uit van de tweedehands boeken voor kleine prijsjes. Op dit moment is er een boekenhoek: 5 boeken voor een euro. 

DE NATIONALE VOORLEESDAGEN 2022 van 26 jan t/m 5 feb