Winnaar van de Thea Beckmanprijs 2017

Zaterdag 16 september was Rob Ruggenberg in het Archeon in Alphen aan den Rijn, waarom? Hij was daar omdat hij op de longlist én de shortlist stond van genomineerden voor de            Thea Beckmanprijs 2017. Nou en.....? Hij heeft gewonnen, met het boek Haaieneiland, een boek voor jongeren vanaf 12 jaar. Goed hè?

En 23 september liepen hij en zijn vrouw bij mij in de tuin tijdens de Open Dag, ik ben zeer vereerd. Dank voor jullie bezoek Rob en Hannie!!!

Rob Ruggenberg, Haaieneiland

Tijdens de zoektocht van Jacob Roggeveen naar het mysterieuze Zuidland vergaat een van zijn schepen.Vier mannen en een jongen nemen de kans waar en lopen weg op een klein koraaleiland. Takapoto is wonderlijk mooi, en er wonen alleen vrouwen. Geen van de vijf beseft hoe gevaarlijk dit eiland is. En dat niet alleen vanwege de haaien...

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Haaieneiland het verhaal van Roemer, de jongste wegloper, en Nu’i, het enige meisje van zijn leeftijd op het eiland. Het grootste gevaar komt van Ana’a, een ander eiland. Overal in de Stille Zuidzee zijn de krijgers van Ana’a gevreesd om hun wreedheid — en om hun kannibalisme.

https://www.archeon.nl/nl/archeon-thea-beckmanprijs.html