Nieuws

Code WIT !

Vandaag lekker thuis gewerkt, heerlijk !!!

Via alle kanalen verkocht behalve "aan huis." Geen last van file's, gladheid en ander leed.

Kachel flink stoken, dik ingepakt de honden uitlaten, af en toe hout halen, kopje koffie, thee en eens wat eten, mijn dag kan niet meer stuk en nu ga ik er eens mee stoppen, maar blijf vooral BESTELLEN !!!

Morgen weer een bezoekje aan DPD, DHL en Postnl.

De man die bomen plantte

Soms....wordt er een boek besteld en daar heb ik dan spijt van dat het weggaat, vandaag weer zo'n gevalletje. Ik kende het boek niet, de schrijver niet en dus ook het verhaal niet, gelukkig heb ik het op de valreep nog even gelezen en eigenlijk zou iedereen het boek "moeten" lezen, zo mooi zou de wereld er uit kunnen zien.

Het gaat om: De man die bomen plantte (1953) van Jean Giono, een Fransman uit de vorige eeuw die dit prachtige verhaal  heeft geschreven. Het schijnt zelfs verfilmd te zijn in 1987, ik ben blij dat ik dit boek nog even heb gelezen, wellicht kom ik de film ook nog eens tegen.

Morgen ben ik jarig

"Morgen ben ik jarig" is de titel van een Gouden Boekje,

die spaart De Boekenwurm zelf maar deze heb ik nog niet........wel 82 andere titels in deze reeks!

Grappig natuurlijk dat de directrice van De Boekenwurm ook écht jarig is morgen !

Maak ik gelijk even gebruik van dit nieuwsitem om iedereen te laten weten dat morgen het publiekelijke debuutoptreden in het openbaar is van de jonge band: Potential Wonder en wel in café de Vrijbuiter in Goes vanaf 21.00 uur gaat dat zien ! Ik heb vooral een zwak voor de zanger én bassist van deze band.  https://www.facebook.com/PotentialWonder

Goed weekend allemaal.

Niet-graag-lezende boekenliefhebbers bij De Boekenwurm

Onlangs reageerden er mensen via de mail die graag eens wilden komen kijken bij De Boekenwurm, leuk natuurlijk dus er werd een afspraak gemaakt.

Ze stapten de schuur in en werden helemaal wild, er werd vooral gekeken naar dikke boeken met harde kaft met minstens 400 pagina's....

Het bleek echter dat ze totaal niet van lezen hielden.... huh?? Dat was een vreemde gewaarwording voor een doorgewinterde boekverkoopster. En toch gingen ze met een grote hoeveelheid boeken, zeer tevreden, de polder uit. Enkele boeken wilde ik toch echt niet aan ze verkopen omdat dat toch wel erg aan m'n hart ging....want ze gingen met hun nieuwe aanwinsten knutselen.

Vooral mevrouw werd helemaal blij van haar nieuwe hobby: BOEKVOUWKUNST !

Erg kunstig en knap maar De Boekenwurm blijft liever lezen.

Kaki in de polder

Een Kaki is inheems in China, Japan en Korea.........maar de boom doet het fantastisch in mijn tuin,
de vruchten worden elk jaar groter, tenminste zo lijkt het.

De boom staat vlakbij de Vijg die dit jaar óók al zo veel vruchten gaf, lekker hoor.

Een Kaki is een vitamine-bom, dus ik kom de winter wel door.

U mag de boom komen bekijken als u interesse heeft.

Week van het Zeeuwse boek

De Week van het Zeeuwse Boek 25 oktober t/m zondag 5 november 2017

Als tweedehands boekenverkoper, kan ik helaas niet het "Geschenk van de Week" van Freek de Jonge aanbieden aan mijn klanten, maar iedereen die een boek koopt bij De Boekenwurm in deze periode (25/10 - 5/11) kan rekenen op een Zeeuws getint presentje, voor iedereen iets anders en passend bij het bestelde boek !

Zie voor meer info over De Week van het Zeeuwse Boek de internet versie van De Bevelandse Bode

 

 

S p i n

Spin

door Wim Hofman

De herfst begint met de kruisspin. Ze zoekt een goede plek voor haar web, tussen een struik en het tuinhekje. Hoe ze het voor elkaar krijgt is mij een raadsel. Ze gaat in het midden van haar web zitten. Je kunt niet zien of ze trots is en je weet ook niet of ze zich als een middenstandster voelt die wacht op een goede klant.

De plek blijkt even later toch niet volmaakt, want daar heb je de eerste herfststorm. Alles beweegt, bomen en struiken zwiepen heen en weer en het web gaat stuk. Het waait erg hard, takken breken,  dakpannen rammelen.

Alles verandert snel.  Boombladeren veranderen van kleur en worden daarna feestelijk afgedankt. Paddenstoelen, helder wit, geel als een omelet, bruin of paars  schieten op uit de grond. Appels, rijp of rot, vallen van de bomen.

Het wordt tijd voor een vuur, voor kastanjes die ploffen in de as. En daar zijn ook allerlei herinneringen die al vervagen en op dromen gaan lijken. En van die vage gevoelens van onrust en verlangen. En het groeiend besef dat de tijd voorbij gaat, zelfs voor hen die nooit  tijd hebben.

Waar de spin met haar mooie web gebleven is weet ik niet. Weggewaaid misschien, zoekgeraakt.

Bron: PZC

Het is HERFSTVAKANTIE !!! Woensdag open....

Voor veel kinderen (en wellicht hun ouders) is het op dit moment HERFSTVAKANTIE !

DE BOEKENWURM is woensdag de hele dag open, dus kom lekker boeken zoeken voordat de winter begint, ook opa's en oma's zijn van harte welkom met hun (klein)kinderen.

Zorg ik voor koffie, thee of chocolademelk met iets lekkers, gezellig.

groeten van De Boekenwurm

woensdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Winnaar van de Thea Beckmanprijs 2017

Zaterdag 16 september was Rob Ruggenberg in het Archeon in Alphen aan den Rijn, waarom? Hij was daar omdat hij op de longlist én de shortlist stond van genomineerden voor de            Thea Beckmanprijs 2017. Nou en.....? Hij heeft gewonnen, met het boek Haaieneiland, een boek voor jongeren vanaf 12 jaar. Goed hè?

En 23 september liepen hij en zijn vrouw bij mij in de tuin tijdens de Open Dag, ik ben zeer vereerd. Dank voor jullie bezoek Rob en Hannie!!!

Rob Ruggenberg, Haaieneiland

Tijdens de zoektocht van Jacob Roggeveen naar het mysterieuze Zuidland vergaat een van zijn schepen.Vier mannen en een jongen nemen de kans waar en lopen weg op een klein koraaleiland. Takapoto is wonderlijk mooi, en er wonen alleen vrouwen. Geen van de vijf beseft hoe gevaarlijk dit eiland is. En dat niet alleen vanwege de haaien...

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Haaieneiland het verhaal van Roemer, de jongste wegloper, en Nu’i, het enige meisje van zijn leeftijd op het eiland. Het grootste gevaar komt van Ana’a, een ander eiland. Overal in de Stille Zuidzee zijn de krijgers van Ana’a gevreesd om hun wreedheid — en om hun kannibalisme.

https://www.archeon.nl/nl/archeon-thea-beckmanprijs.html

 

 

 

Kinderboekenweek 4 t/m 15 oktober Gruwelijk eng !

O ja, het is Kinderboekenweek ! Lekker griezelen.... 4 t/m 15 oktober 2017.

Ook bij De Boekenwurm kunt u terecht voor spannende, griezelige en enge kinderboeken voor een vriendelijk prijsje want de boeken zijn tweedehands en bovendien houdt De Boekenwurm helemaal niet van eng en spannend..... ! Wél van donker en een kaarsje en van sterren en de maan !

Dus kom met je zaklicht de donkere polder in en zoek voor weinig geld véél boeken uit, wel even bellen van te voren of ik thuis ben ! Ook voor grote mensen zijn er enge boeken, heel veel thrillers, ook tweedehands en voor weinig geld.

De Boekenwurm zal blij zijn als "die enge Kinderboekenweek" voorbij is !!

Want daarna is het al snel HERFSTVAKANTIE en dan mag je ook lekkker rustig tussen de boeken komen snuffelen. Een spannend boek online zoeken kan natuurlijk ook... Veel plezier en tot gauw.

Pagina's